Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων 16/5/2013

Δελτίο Τύπου - Υπεγράφη νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δελτίο τύπου του ΠΣΧΒΕ σχετικά με την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Μετά από πολύμηνη αναμονή, υπεγράφη νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, πλην ΣΕΒ, η οποία και έχει ισχύ για το έτος 2013. Χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες, θεωρούμε πως πρόκειται για ένα μικρό θετικό βήμα καθώς αναδεικνύεται ένα σημαντικό επίδικο: Η διατήρηση της έννοιας των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η ανάδειξη της σημασίας τους. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν χωράνε πανηγύρια και εφησυχασμοί, αντιθέτως αυτό το μικρό επίτευγμα κινδυνεύει να απαξιωθεί εξίσου αν δεν μπουν στο επίκεντρο των αγώνων η επαναφορά του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα προ του 2ου μνημονίου επίπεδα.

Σέ μία  τέτοια περίπτωση θά έχουμε πετύχει κάτι πρακτικά ασήμαντο, πού θά σημαίνει ουσιαστικά εξαπάτηση.

1.                    Καλούμε τους Εργαζόμενους να διεκδικούν την υπογραφή κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

2.                    Καλούμε επίσης την Πολιτική Ηγεσία να παρέμβει υπέρ του θεσμού και να καταδικάσει πρακτικές, όπως αυτές του ΣΕΒ, που αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο θέλοντας να επιβάλλει μονομερώς και τεχνηέντως τους δικούς του όρους στην αγορά εργασίας.

Σκοπός του Συλλόγου μας παραμένει η υπογραφή αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης μέσα από την ανάσχεση των όποιων αρνητικών τετελεσμένων. Καί πρός αυτήν τήν κατεύθυνση θά συνεχίσουμε νά αγωνιζόμαστε, καλώντας τόν Σ.Ε.Β. νά επανέλθει στήν διαπραγμάτευση μαζί  μας, μόνον πού αυτήν τήν φορά θά θέλαμε νά είναι

1.                    Ειλικρινής  από  τήν  αρχή  τής  διαδικασίας, αλλά  καί,

2.                    Εποικοδομητική, μέ  κατάληξη  μία  νέα  Σ.Σ.Ε. θετική  γιά  όλους (οι  ικανοποιημένοι  Εργαζόμενοι  είναι  ο  κύριος  δημιουργός  τών  κερδών).

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30