Ανακοινώσεις 4/6/2021

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη θέση του Μέντορα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Δ.Ε. της Ε.Ε.Χ πραγματοποιεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για μέντορα (Δευτεροβάθμιας) που θα επιλεγεί για να εκπαιδεύσει τους μαθητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας. (https://www.icho2021.org/)

Η Διεθνής Ολυμπιάδα Χημείας θα διεξαχθεί διαδικτυακά, από 25 Ιουλίου 2021 έως 2 Αυγούστου 2021. Την Ελληνική ομάδα θα εκπαιδεύσουν δύο μέντορες: ο ένας (επικεφαλής μέντορας) θα προταθεί από την ομάδα μελών ΔΕΠ που θα αναλάβουν την προετοιμασία των μαθητών (Τμήμα Χημείας, ΕΚΠΑ) και ο δεύτερος θα είναι εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας . Για να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρακαλούνται να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με FAX στο 210-3833957 με την ένδειξη: ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ το αργότερο μέχρι και 11/06/2021

Η επιλογή του μέντορα θα γίνει από τη ΔΕ της ΕΕΧ, με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

Τη διαθεσιμότητά του να συμμετάσχει στην προετοιμασία των μαθητών, στο Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ.

Την άριστη γνώση αγγλικών και αγγλικής χημικής ορολογίας.

Την πολύ καλή χρήση word, excel και σχεδιαστικού χημικών ενώσεων.

Επισημαίνεται ότι η Κ.Υ. της ΕΕΧ δεν καλύπτει έξοδα μετάβασης και διαμονής του Μέντορα στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση των μαθητών.

Η αποστολή του Μέντορα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας περιλαμβάνει:

Α) συμμετοχή στην εκπαίδευση των μαθητών που θα λάβουν μέρος στην Ολυμπιάδα: η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ και διαδικτυακά, διαρκεί 15 ημέρες και περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και εργαστηριακές ασκήσεις σε θέματα που περιέχονται στην ύλη της Ολυμπιάδας.

Β) συμμετοχή στις συνεδριάσεις των μεντόρων, στις οποίες συζητούνται τα θέματα της Ολυμπιάδας και γίνονται παρατηρήσεις, διορθώσεις, διευκρινίσεις και ορίζεται η βαθμολογία κάθε θέματος.

Γ) μετάφραση των θεμάτων από τα αγγλικά στα ελληνικά, εργασία που πρέπει να ολοκληρωθεί απαραίτητα σε χρονικό διάστημα 8-9 ωρών.

Δ) διόρθωση των γραπτών της ομάδας και συμμετοχή στη διαδικασία της ‘διαιτησίας’

Ακολουθήστε μας
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ