Ανακοινώσεις 3/7/2023

Εκδήλωση ΠΤΚΔΜ " Διάλυμα στο Διάλειμμα "

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η δράση επίδειξης πειραμάτων «Διάλυμα στο διάλειμμα» πραγματοποιήθηκε σε δύο Γυμνάσια του νομού Κιλκίς, στο πλαίσιο δράσεων του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

Μέσα από το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας των μαθημάτων της φυσικής και της χημείας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν το πως εφαρμόζεται η θεωρία στην πράξη. Με τα πειράματα που εκτελέστηκαν στην τάξη από τον εκπαιδευτικό και εκπρόσωπο της Δ.Ε. του Π.Τ.Κ.Δ.Μ. της Ε.Ε.Χ., Αθανάσιο Τατάρογλου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με το εργαστήριο και τη μεθοδολογία που ακολουθείται στην επιστήμη. Στο Γυμνάσιο Ευκαρπίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου η επίδειξη πειραμάτων φυσικής και χημείας μαζί με την εκπαιδευτικό κα Παναγιώτα Παλλασίδου, Φυσικό – Ραδιοηλεκτρολόγο και τη Δευτέρα 29 Μαΐου έγινε επίδειξη πειραμάτων στο Γυμνάσιο Ν. Αγιονερίου μαζί με τους μαθητές και τη συμβολή του εκπαιδευτικού πατέρα Ελευθέριου Ράφτη, Φυσικού – Θεολόγου. Η δράση στο Γυμνάσιο Ν. Αγιονερίου έγινε στo πλαίσιo της ημέρας αθλητικών αγώνων που είναι αφιερωμένη στον εκλιπόντα μαθητή Ουέσι. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν και έντυπο υλικό του Π.Τ.Κ.Δ.Μ. που αφορούσε την Πανελλήνια Ημέρα Χημείας, αλλά και τις επαγγελματικές προοπτικές των χημικών.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους διευθυντές των γυμνασίων Ευκαρπίας και Ν. Αγιονερίου, κ. Μαυρέα Ανέστη και κα Μπουροτζόγλου Ιωάννα για την αγαστή συνεργασία.

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό και σχετικό Δελτίο Τύπου.

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Δεκέμβριος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31