Ανακοινώσεις 7/8/2023

Δελτίο Τύπου για την 55η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Χημείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ) όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργάνωσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τον 36ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας (ΠΜΔΧ). Μέσω δύο φάσεων (19/3 και 7/5/2023) επιλέχθηκαν 11 μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν και προετοιμάστηκαν για την Ολυμπιάδα Χημείας από το Ακαδημαϊκό Προσωπικό του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ. Η εκπαίδευση στο Τμήμα Χημείας έγινε σε 2 φάσεις. Μεταξύ των φάσεων, πραγματοποιήθηκε η τελική εξέταση, η οποία οδήγησε στην επιλογή τεσσάρων μαθητών, οι οποίοι εκπροσώπησαν την χώρα μας στην 55η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία.

Έχουμε την χαρά και την τιμή να ανακοινώσουμε ότι η Ολυμπιακή μας ομάδα έφερε στην Ελλάδα τρία χάλκινα μετάλλια και μια εύφημο μνεία!

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που πλαισίωσαν την Ελληνική Ολυμπιακή ομάδα:

• ΚΟΜΙΝΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ (χάλκινο μετάλλιο): 3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ.

• ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (χάλκινο μετάλλιο): ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.

• ΓΕΩΡΓΕΛΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (χάλκινο μετάλλιο): 2ο ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ.

• ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ-ΡΑΦΑΗΛ (εύφημο μνεία): ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία της χώρας μας συγκεκριμένα:

• Στην Επιστημονική και Οργανωτική επιτροπή του 36ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Χημείας και στους Προέδρους: Θεοδώρου Ανέστης Κωστόπουλος Λεωνίδας.

• Σε όσους ανέλαβαν την εκπαίδευση και την στήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, συγκεκριμένα:

• Τους μέντορες που πλαισίωσαν την Ολυμπιακή ομάδα: Μελιδωνέας Γιώργος (Χημικός) και Ψαρουδάκης Νικόλαος (Καθ. Χημείας ΕΚΠΑ).

• Τα μέλη του Τμήματος Χημείας ΕΚΠΑ Μαυρομούστακος Θωμάς, Μεθενίτης Κώστας, Μορές Ανδρέας, Ντούσικου Μελπομένη, Σακκή Εσθήρ, Φουντής Γιάννης, Χαραλάμπους Παναγιώτα, Ψαρουδάκης Νίκος.

• Τους υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές: Λιγιέλλη Ειρήνη, Παπαπαναγής Χαράλαμπος, Σκουλίκας Νικόλαος, Χοντζοπούλου Ελένη.

Επισυνάπτεται το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31