Ανακοινώσεις 19/3/2024

Δελτίο Τύπου - Ολοκλήρωση Α' Φάσης 37ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Χημείας

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) διοργανώνει κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας (ΠΜΔΧ), μέσω του οποίου επιλέγονται οι μαθητές που εκπροσωπούν την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας. Η 57η Διεθνής Ολυμπιάδα Χημείας θα διεξαχθεί φέτος στην πόλη ΡΙΑΝΤ της Σαουδικής Αραβίας. Την Κυριακή 17-03-2024 διεξήχθη η πρώτη φάση του 37ου ΠΜΔΧ, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Οι εγγεγραμμένοι μαθητές διαγωνίστηκαν σε θέματα ανάλογα με την τάξη που είχαν δηλώσει να εξεταστούν. Ο διαγωνισμός διεξήχθη χωρίς προβλήματα και η συμμετοχή ήταν αξιοσημείωτη. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 612 μαθητές με θέματα της Α΄ Λυκείου, 467 μαθητές με θέματα Β’ Λυκείου και 345 μαθητές με θέματα Γ΄ Λυκείου. Ο ΠΜΔΧ είναι πλήρως ψηφιοποιημένος διαγωνισμός στην πρώτη φάση του και πλήρως εναρμονισμένος με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον σεβασμό των προσωπικών δεδομένων. Από την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024, στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ βρίσκονται αναρτημένα τα θέματα του 37ου ΠΜΔΧ, καθώς και ο πλήρης φάκελος του ΠΜΔΧ, ο οποίος περιλαμβάνει το σύνολο των θεμάτων μεταξύ των οποίων έγινε η επιλογή, καθώς και την ταυτότητα των επιτροπών. Ο φάκελος και τα θέματα θα αναρτηθούν στο τμήμα: «ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ». Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές που μετείχαν στον 37ο ΠΜΔΧ, οι οποίοι αφιέρωσαν χρόνο και κόπο για να εκφράσουν την αγάπη τους για την Επιστήμη της Χημείας. Κλείνοντας, η Ένωση Ελλήνων Χημικών ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους που εθελοντικά στελέχωσαν την οργανωτική και επιστημονική επιτροπή του ΠΜΔΧ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους προέδρους των επιτροπών, τον κύριο Κωστόπουλο Λεωνίδα πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και τον κύριο Ανέστη Θεοδώρου, πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής.

Επισυνάπτεται το σχετικό Δελτίο Τύπου.