Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-4-18 ΣΤΙΣ 15.00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ 9.84

Κατηγορία Ανακοινώσεις

Την Παρασκευή 17-02-2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στα γραφεία της ΕΕΧ η δεύτερη εκδήλωση της σειράς ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕΧ, με θέμα:

«ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΕΕΧ, παρά την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και την οικονομική δυσπραγία, να ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο :

  • Να προσφέρει τεχνογνωσία και ενημέρωση τόσο για τους νέους, όσο και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία επιστήμονες του κλάδου, έχοντας βαθιά πεποίθηση ότι η έξοδος από την κρίση περνά μέσα από την γνώση και την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας,
  • Να λειτουργήσει ανταποδοτικά έναντι των συναδέλφων παρέχοντας σημαντικές επιστημονικές πληροφορίες,
  • Να γίνει κάποια στιγμή η ΕΕΧ και πάλι το σπίτι των χημικών, ένα σπίτι στο οποίο θα ενημερώνονται, θα καταθέτουν τους προβληματισμούς τους, θα συζητούν και γιατί όχι θα παράγουν φρέσκιες ιδέες και καινοτόμες πρακτικές.
Κατηγορία Δελτία τύπου

Η ΕΕΧ εκτιμά ότι για την αποφυγή διενέξεων και τον πραγματικό εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιών Υγείας και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας πρέπει:

  • Επιτέλους να αναδειχτείτο θέμα των ειδικοτήτων Κλινικής Χημείας,Γενετικής και τωνάλλωνσχετικών κλάδων οι οποίοι εμπλέκονται στον in vitro εργαστηριακό τομέα σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα (ευρωπαϊκήοδηγία 5/96) και να προβλεφθεί το περιεχόμενό σπουδών της ειδικότητας κατά τα πρότυπα της Ευρώπης.
  • Να προβλεφθεί η κατάταξη – εξέλιξη των Κλινικών Χημικών, Βιοχημικών, Βιολόγων οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αλλά και αυτών που θα ενταχθούν στο μέλλον.

Οι Κλινικοί Χημικοί , Βιοχημικοί, Βιολόγοι να συνυπογράφουν μαζί με τους γιατρούς την Εκπαίδευση των ειδικευομένων γιατρών και άλλων επιστημόνων.

Κατηγορία Δελτία τύπου

Κυρία Υπουργέ

Γνωρίζοντας την αγάπη σας για την τέχνη και την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, μέρος της οποίας αποτελούν τα αρχεία και τα όργανα του Μουσείου, σας παρακαλούμε να ορίσετε μία συνάντηση, στην οποία σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Συνταξιούχων της ΕΕΧ που έχει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια διάσωσης του Μουσείου, την Εταιρεία Φίλων του Μουσείου Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας και μέλη του ΔΣ του 1996 να σας εκθέσουμε την πολυσύνθετη και πολύπλοκη διαδικασία για τη λειτουργία του Μουσείου.

Προσβλέποντας στην προσωπική σας παρέμβαση, για την οποία γενιές θετικών επιστημόνων θα σας είναι ευγνώμονες, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή συνεργασία.

Κατηγορία Δελτία τύπου

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης για την καλύτερη συμμετοχή στην τυποποίηση της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα την αξιοποίηση προτύπων στην τεχνική νομοθεσία, στα πεδία ενδιαφέροντος των χημικών, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, 18:30 σταΓραφεία ΕΕΧ, Κάνιγγος 27, Αθήνα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η συνοπτική παρουσίαση:

των εξελίξεων της ευρωπαϊκής και διεθνούς τυποποίησης στα πεδία συστημάτων διαχείρισης της ποιότητας, υγείας και ασφάλειας εργαζομένων και προστασίας του περιβάλλοντος,

των πρακτικών καλής νομοθέτησης και τεχνικής εναρμόνισης με αξιοποίηση προτύπων κοινής αποδοχής, και

των αναγκών σε πρότυπα στην τεχνική νομοθεσία, στις δημόσιες συμβάσεις και στο ελεγκτικό έργο και εποπτεία της αγοράς.

Κατηγορία Ανακοινώσεις

Το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής & Κυκλάδων της Ε.Ε.Χ. με το «Παρατηρητήριο για την Επαγγελματική απασχόληση Χημικών» θα διοργανώσει σεμινάριο ISO 22000:2005 – ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ το διήμερο 3-4 Μαρτίου 2017 στα γραφεία της Ε.Ε.Χ (Κάνιγγος 27, 6ος όροφος).

Tο σεμινάριο διεξάγεται σε συνεργασία με την TÜV HELLAS.

Το κόστος του σεμιναρίου (διάρκειας 16 ωρών) διαμορφώνεται ως εξής:

• 150 ευρώ για τα μέλη ( που είναι ταμειακώς εντάξει, μέχρι και το 2016),

• 200 ευρώ για τα μη μέλη,

• 100 ευρώ για άνεργους (επιβεβαιώνεται με κάρτα ανεργίας) και φοιτητές.( Μέγιστος αριθμός θέσεων οκτώ )

Στο κόστος περιλαμβάνονται :

α) Η εκπαίδευση από εξειδικευμένο εισηγητή και η παροχή του εκπαιδευτικού υλικού.

β) Οι βεβαιώσεις παρακολούθησης από TUV HELLAS

γ) Ελαφρύ γεύμα (μπουφές) και coffee breaks

Γενικές Πληροφορίες:

Ολοκληρώνοντας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκομίσει τις βασικές αρχές που διέπουν τα Συστήματα Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων και τις μελέτες HACCP σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005.

Περιεχόμενα Σεμιναρίου:

  • Βασικές Αρχές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
  • ISO 22000:2005- Ανάλυση νομοθετικών απαιτήσεων και ενσωμάτωσή τους στο ΣΔΑΤ
  • Γενική Μικροβιολογία Τροφίμων και Πρακτικές Υγιεινής, Ανάλυση Απαιτήσεων
  • Επισκόπηση, επικύρωση και επαλήθευση συστήματος HACCP
  • Βήματα για την Ανάπτυξη ενός συστήματος HACCP
  • Μελέτη HACCP και ISO 22000:2005
  • Προσδιορισμός για παρακολούθηση CCPs & OPRPs

Απευθύνεται σε:

  • Όσους θέλουν να γνωρίσουν τις βασικές Αρχές του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
  • Προσωπικό που συμμετέχει στην ομάδα ασφάλεια τροφίμων, αλλά και σε προσωπικό που ασχολείται με λειτουργίες οι οποίες έχουν επίπτωση στην ασφάλεια τροφίμων
  • Συντονιστές Ομάδων Ασφάλειας Τροφίμων
  • Υπεύθυνους Ασφάλειας Τροφίμων

Δήλωση συμμετοχής ( θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ) θα γίνεται είτε τηλεφωνικά ( 210 3821524, Γραμματεία ) είτε με αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ενώ η επιβεβαίωσή της θα γίνεται μέχρι και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 με κατάθεση του κόστους συμμετοχής στα γραφεία της Ε.Ε.Χ ( ή σε λογαριασμό τραπέζης ).

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής και Κυκλάδων της ΄Ενωσης Ελλήνων Χημικών έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18.30 π.μ. στα γραφεία της Ε.Ε.Χ., Κάνιγγος 27 6ος όροφος.

Σε περίπτωσημη απαρτίας η Ετήσια Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη , Τετάρτη01 Μαρτίου 2017 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, με τα εξής θέματα :

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Α. Εκλογή προεδρείου της Γ.Σ.

Β. Επικύρωση Η.Δ

Γ. ΘΕΜΑΤΑ

1.Απολογισμός δράσης για το έτος 2016

2.Οικονομικός απολογισμός για το έτος 2016

3. Έκθεση Τοπικής Ελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση έτους 2016

4.Προγραμματισμός δράσης της Δ.Ε. του Π.Τ. για το 2017

5.Προϋπολογισμός του Π.Τ. για το οικ. έτος 2018

6. Διάφορα

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Φώτης Μακρυπούλιας Κανέλλος Λιακόπουλος

Τμήμα Τροφίμων

Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ του τμήματος

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ του Τμήματος Τροφίμων, οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Τμήματος έχουν προγραμματισθεί για την

Τετάρτη 15/3/2017 και ώρες 17:00 έως 21:00.

Σε εκτέλεση του Κανονισμού Λειτουργίας των Επιστημονικών Τμημάτων της Ε.Ε.Χ., σας γνωρίζουμε ότι:

  1. Οι εγγραφές νέων μελών στο Τμήμα Τροφίμων θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί και αποσταλεί στη Γραμματεία της Ε.Ε.Χ. μέχρι και την Δευτέρα 6/3/2017.
  2. Οι υποψηφιότητες για το Δ.Σ. του Τμήματος Τροφίμων θα πρέπει να έχουν κατατεθεί και αποσταλεί στη Γραμματεία της Ε.Ε.Χ. μέχρι και την Παρασκευή 10/3/2017 και ώρα 12:00 μεσημβρινή.
  3. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 15 Μαρτίου 2017 στην Κεντρική Υπηρεσία και στα Περιφερειακά Τμήματα, στο ίδιο χρονικό διάστημα, 17.00-21.00. Απαιτείται η οικονομική τακτοποίηση προς Ε.Ε.Χ μέχρι και το έτος 2016 καθώς και έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτοπροσωπία (αστυνομική ταυτότητα ή ταυτότητα χημικού ή άλλο κατάλληλο έγγραφο).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε αρμοδίως με τη Γραμματεία της Ε.Ε.Χ. (τηλ. 210 3821524)

Η εφορευτική επιτροπή

Κατσαφούρου Αγγελική

Κυριακίδης Συμεών

Μπαρμπούνης Εμμανουήλ

Κατηγορία Ανακοινώσεις

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΕΧ διοργανώνει τον 31ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας (ΠΜΔΧ) ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017. Προσκαλούνται οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να στελεχώσουν την Επιστημονική και την Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού σύμφωνα με το συνημμένο

Κατηγορία Ανακοινώσεις
Ακολουθήστε μας

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

« Φεβρουάριος 2017 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28